Selca

Selca su smještena na istočnoj strani otoka Brača, na površini od 52 km2. Imaju otprilike 1000 stanovnika. Selca imaju 1 km dalje prema moru zone zvane Punitnak i Ružmarin gdje se nudi smještaj i odmor za goste. Selca imaju zanimljivu povijest i bogatu kulturnu tradiciju. Unatoč tome što je relativno malo mjesto, nudi niz kulturno povijesnih spomenika kao što su spomenici Lavu Nikolajeviću Tolstoju, Stjepanu Radiću, Papi, Hansu Ditrichu Genscheru i Aloisu Mocku.

Kamen – simbol Selaca – omogućio je da se razvije industrija kamena iz koje su izrasle prekrasne kuće, crkve i dvorci okruženi prekrasnim parkovima. A od tog istog kamena izgrađena je i nadaleko poznata Bijela Kuća u Washingtonu D.C., SAD.

Selca uživaju u neometanom pogledu prema moru, koji vodi do prekrasnih plaža kao što su Puntinak, Radonja, Ružmarin, Spilice i Zirje.

More je kristalno čisto. Uvijek Vas čeka jedna mirna uvala samo za Vas… Da, čak je i to moguće, jer došli ste u jedan od rijetkih kutaka naše planete gdje možete biti sami i uživati u punoj ljepoti netaknute prirode.

Selca imaju bogatu ponudu lijepih restorana, koji ostaju u sijećanju ne samo izgledom, već i bogatstvom domaće i internacionalne gastronomske ponude.

U Selcima ima više non-stop otvorenih super marketa gdje možete kupiti sve što vam treba tijekom vašeg odmora. Kupnju svježeg voća, povrća i ribe možete obaviti tijekom jutra na tržnici u Selcima.

U jutarnjim i popodnevnim satima možete posjetiti niz lijepih kafea, gdje se uz kavu i hladna pića možete zabaviti i bilijarom, pikadom, fliperima…

U uz dobre restorane bogat izbor pizza nude pizzerije Bonaca i Perivoj. Večernji izlazak možete završiti u disko klubu Hacijenda.

Osim nogometnih terena, sate aktivnog odmora i rekreacije možete provesti igrajući tenis.

Povezanost s kopnom odvija se trajektnim linijama Split – Supetar i Makarska – Sumartin, koja je za vas lakša. Kad dođete u Split ili Makarsku bilo bi dobro da me nazovete na broj gsm-a 091 622 3199.

Pin It on Pinterest

Share This